Zelfstandige reizigers via verzekeraars terug uit Sri Lanka - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Zelfstandige reizigers via verzekeraars terug uit Sri Lanka

Door: | 26 april, 2019

Hulporganisatie SOS International gaat in samenwerking met Nederlandse reisverzekeraars zelfstandige reizigers die vastzitten in Sri Lanka terughalen. De komende dagen worden reizigers, die contact hebben opgenomen met de alarmcentrale van hun reisverzekering, op bestaande lijnvluchten geboekt.

Dat meldt de NOS. De reiskosten voor de terugvlucht naar Nederland worden volledig vergoed door de reisverzekeraar, mits de reiziger verzekerd is. ‘We gaan de komende dagen kijken hoeveel reizigers we kwijt kunnen op bestaande lijnvluchten. Als het nodig is, kijken we naar alternatief transport in de vorm van een extra lijnvlucht’, zegt Nico Dekker van SOS International tegen de NOS weten.

Het Verbond van Verzekeraars adviseerde vrijdag alle reisverzekeraars om de zelfstandige reizigers in Sri Lanka te helpen. Deze reizigers werden eerder niet financieel geholpen door hun reisverzekering. Vakantiegangers die hebben geboekt bij een reisorganisatie die is aangesloten bij het Calamiteitenfonds worden de komende dagen door hun touroperator en op kosten van het Calamiteitenfonds gerepatrieerd. Hierbij gaat het om 500 tot 600 mensen.

De zelfstandige reizigers moeten contact opnemen met de alarmcentrale van hun reisverzekering. Daar worden ze verder geholpen. Vrijdagochtend hadden zich circa 100 zelfstandige reizigers gemeld.
De overige reizigers worden niet actief opgezocht door hun verzekeraars. ‘Verder worden ze alleen gecompenseerd voor hun vlucht, voor andere dingen krijgen ze het geld niet terug’, zegt Dekker.
Reis-en annuleringsverzekeringen dekken normaal gesproken indirecte schade door terrorisme niet. In dit geval hebben de verzekeraars dus een uitzondering gemaakt.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel