Voor het eerst minder boekingen via Airbnb in Amsterdam - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Voor het eerst minder boekingen via Airbnb in Amsterdam

Door: | 2 mei, 2019

Voor het eerst sinds jaren is het gebruik van Airbnb in Amsterdam vorig jaar gedaald. Dat zegt vastgoedadviseur Colliers op basis van cijfers van onderzoeksbureau AirDNA. Airbnb zelf heeft nog geen cijfers naar buiten gebracht over 2018, meldt de NOS.

Het aantal overnachtingen daalde volgens Colliers met 5 procent, naar 1,98 miljoen. Het aantal accommodaties ging omlaag met 8,3 procent, naar een totaal 25.380. Het marktaandeel van Airbnb ten opzichte van hotels en andere aanbieders van overnachtingen daalde ook, naar 10,4 procent in 2018.

De dalende populariteit van Airbnb heeft mogelijk te maken met het steeds strengere beleid in de hoofdstad. Particulieren mogen hun appartement of woning maar een beperkt aantal dagen per jaar verhuren aan toeristen.
Daarnaast moet sinds oktober 2017 je iedere overnachting worden gemeld op een website van de gemeente. Daarnaast zegt de gemeente meer te controleren op overtredingen en worden er forse boetes uitgedeeld.

Uit het onderzoek blijkt dat lang niet alle verhuurders zich houden aan de verhuurregels van de gemeente Amsterdam. In 2018 mocht mochten particulieren maximaal zestig dagen per jaar verhuren, maar 41 procent van de woningen werd vaker verhuurd. Dan gaat het specifiek om hele woningen, want kamers mogen vaker aan toeristen worden verhuurd.
In andere grote steden groeide Airbnb nog wel. Den Haag is de tweede Airbnb-stad van Nederland, met 226.000 overnachtingen. Daarna volgen volgen Rotterdam (188.000) en Utrecht (160.000).
In Amsterdam maakt Homeaway een grote groei door. Het aantal overnachtingen via deze site steeg naar 136.000.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel