Vliegverbod 737 MAX kost TUI per week 3 miljoen - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Vliegverbod 737 MAX kost TUI per week 3 miljoen

Door: | 14 maart, 2019

Het tijdelijke vliegverbod voor de Boeing 737 MAX zadelt vliegmaatschappijen met hoge kosten op. TUI Group schat de kosten van de uitval van de eigen toestellen op circa 3 miljoen euro per week, meldt het Duitse persbureau dpa.

Er wordt wel vanuit gegaan dat alle geplande vluchten normaal doorgang kunnen vinden. TUI heeft 15 toestellen van het type toestel in de UK en Benelux. De toestellen, die nu aan de grond staan, werden vooral naar de Canarische Eilanden en Kaapverdië ingezet.
‘We moeten weliswaar 15 toestellen vervangen, maar dat betekent niet dat we 15 extra toestellen moet charteren’, zegt Aage Dünhaupt, woordvoerder van TUI Duitsland tegen dpa. Het concern wil vluchten omboeken, reservecapaciteit benutten en deels extra toestellen inhuren.
Boeing heeft in Seattle net de eerste 737 MAX voor TUI fly Duitsland uitgeleverd. ‘Het is aan Boeing om te bepalen wat daarmee moet gebeuren, het toestel is nog niet in ons bezit’, zegt de woordvoerder, die stelt dat TUI de kosten van de uitgevallen toestellen na afloop van het vliegverbod met Boeing gaat schatten. (Foto: Boeing).

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel