Turkije heft inreisbeperkingen voor Nederlanders op; reisadvies nog oranje - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Turkije heft inreisbeperkingen voor Nederlanders op; reisadvies nog oranje

Door: | 13 juni, 2020

De Turkse overheid heeft op 11 juni de inreisbeperkingen voor reizigers uit onder andere Nederland opgeheven. Dat meldt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken op zijn website. Tegelijk staat het reisadvies vanuit Nederland echter nog op oranje, dat betekent dat niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden.

Het reguliere commerciële vluchtverkeer tussen Amsterdam en Istanbul is volgens het ministerie hervat. Bij aankomst op een internationale luchthaven in Turkije wordt bij elke reiziger een temperatuurmeting uitgevoerd. Als bij een reiziger symptomen worden geconstateerd, kan door de Turkse autoriteiten bij de betreffende reiziger een coronatest worden afgenomen.

Een week geleden maakte Buitenlandse Zaken een lijst bekend van landen binnen Europa waar naartoe per 15 juni weer mag worden gereisd en waarvoor het reisadvies van oranje naar geel gaat. Daarnaast is er een lijst met landen waarvan wordt verwacht dat ze binnenkort,  tussen half juni en begin juli, de belemmeringen voor Nederlandse toeristen weer opheffen. Turkije ontbreekt op beide lijsten.

De Turkse overheid is boos dat het reisadvies vanuit Nederland nog steeds op oranje staat en vindt het Nederlandse reisadvies onbegrijpelijk, meldde BNR donderdag al. De Turkse regering vindt het onbegrijpelijk dat Nederlanders per 15 juni wel naar Italië mogen reizen en niet naar Turkije.

Ook de Nederlandse Turkse Kamer van Koophandel is verbolgen over het oranje reisadvies vanuit Nederland. ‘Turkije is in staat om mensen op anderhalve meter te ontvangen. De ondernemers van Turkije en Nederland hebben beide baat bij een toeristische band tussen de landen.’

Certificaat
Het Turks Verkeersbureau liet een week geleden al weten dat vluchten vanuit Nederland vanaf 20 juni 2020 weer welkom zijn in Turkije.
De versoepeling geldt zowel voor Turkse- als voor buitenlandse (charter)luchtvaartmaatschappijen.
Turkije heeft de afgelopen tijd hard gewerkt om buitenlandse gasten deze zomer een veilig verblijf te bezorgen. De Turkse regering heeft een speciaal certificeringsprogramma gelanceerd. Hotels moeten maatregelen treffen en het personeel trainen. Als dat in orde is, ontvangen ze een certificaat waarmee ze aan gasten kunnen laten zien dat ze coronaproof zijn.

Met ruim 1,2 miljoen Nederlandse bezoekers in 2019 is Turkije een van de belangrijke vakantiebestemmingen voor Nederlanders.

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken voert momenteel trouwens overleg met de Duitse regering, nadat deze de reiswaarschuwing voor 160 landen buiten de Europese Unie verlengde tot eind augustus, inclusief Turkije. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken wil dat Duitsland een uitzondering maakt voor Turkije en heeft tot spoed gemaand. (Foto Shutterstock)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel