TUI: ‘Vakantievluchten gaan gewoon door’ - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

TUI: ‘Vakantievluchten gaan gewoon door’

Door: | 13 maart, 2019

TUI Group wil met de komende Paasvakantie in het vooruitzicht extra toestellen charteren die de tijdelijk uitgevallen toestellen van het type Boeing 737 MAX 8 moeten vervangen.

TUI heeft in Groot-Brittannië en de Benelux 15 toestellen van dit type in de vloot. Deze staan sinds dinsdagmiddag aan de grond. De maatregel geldt niet voor Duitsland, omdat TUI fly Duitsland nog niet met de MAX vliegt.
In andere landen moet wel worden gekeken naar aanvulling van de vliegcapaciteit. Ook wordt gekeken of passagiers op andere vluchten omgeboekt kunnen worden.

TUI fly Nederland, met 3 toestellen van het type B-737 MAX 8 in zijn vloot, heeft voor de komende weken minimaal twee extra toestellen gecharterd, zegt woordvoerster Petra Kok. ‘Daarnaast gaan we de vlootplanning opnieuw bekijken. Samen met de extra toestellen kunnen we daarmee de komende weken zoals gepland onze vakantievluchten uitvoeren. Alle geplande vluchten gaan gewoon door. In veel gevallen zullen passagiers niet eens nader bericht krijgen, want als hun vluchttijd verder niet verandert, wordt de vlucht gewoon uitgevoerd, maar dan met een ander toestel.’
De extra capaciteit vanuit Nederland in de Paasvakantie moet nog nader worden ingevuld.

De onzekere factor in het geheel is de vraag hoe lang het vliegverbod voor de Boeing 737 MAX 8 gaat gelden. De MAX wordt onder andere ingezet voor vluchten naar de Canarische Eilanden en Kaapverdië.
De update aan de besturingssoftware die vliegtuigbouwer Boeing in het vooruitzicht heeft gesteld, wordt de komende dagen verwacht, meldt het Duitse persbureau dpa. Deze wordt dan in de boordcomputers geladen.
De maatregelen worden genomen nadat afgelopen zondag een Boeing 737 MAX 8 van Ethiopian Airlines is neergestort. Het was de tweede keer binnen enkele maanden dat een toestel van dit type is verongelukt. In oktober vorig jaar is een zelfde type toestel van Lion Air in Indonesië neergestort. (Foto: Boeing).

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel