Toerisme Duitsland opnieuw richting record - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Toerisme Duitsland opnieuw richting record

Door: | 22 augustus, 2016

Duitsland stevent voor het zevende achtereenvolgende jaar af op een bezoekersrecord. Hotels in Duitsland noteerden in de eerste helft van dit jaar zo’n 3 procent meer overnachtingen. De stijging is volgens de Duitse hoteliervereniging Dehoga mede te danken aan de stabiele prijzen van Duitse hotels.

De grootste groei komt van buitenlandse toeristen, die zorgden voor een plus van 3,3 procent. Duitsers zelf gingen ook vaker op vakantie in eigen land en zorgden voor een plus van 2,9 procent.
Opvallend is de grote groei van Hamburg (foto), waar het aantal overnachtingen in de eerste helft van 2016 met 5,7 procent steeg. Dat is meer dan hoofdstad Berlijn, die nog altijd een plus van 4,3 procent noteerde.

Tijdens de German Travel Market (GTM) in april dit jaar liet Petra Hedorfer, CEO van de Deutsche Zentrale für Turismus (DZT) al weten dat Duitsland verwacht dit jaar het magische aantal van 80 miljoen internationale overnachtingen te overschrijden.
In 2015 telde het inkomend toerisme in Duitsland 79,7 miljoen internationale overnachtingen.
Nederland is al jaren hofleverancier van toeristen, Met 11,2 miljoen overnachtingen in 2015 is Nederland de grootste buitenlandse markt voor het Duits inkomend toerisme.
De verwachting is dat het aantal internationale overnachtingen dit jaar 1 tot 3 procent zal groeien.

(Visited 112 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel