‘Spanje volgend jaar flink duurder’ - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

‘Spanje volgend jaar flink duurder’

Door: | 2 september, 2016

De prijzen van hotels in Spanje zullen volgend jaar zomer 5 tot 10 procent hoger liggen dan dit jaar. Deze verwachting spreekt Arjan Kers, topman van TUI Nederland, uit in een interview met TravMagazine. ‘De hoteliers in Spanje hebben een uitstekende zomer achter de rug. Dat vertaalt zich in hogere prijzen’, zegt Kers.

Voor de winterzon verwacht Kers schaarste omdat aloude bestemmingen als Tunesië en Sharm el Sheikh in Egypte nog steeds niet gevraagd zijn op de Nederlandse markt. De Canarische Eilanden, de Kaapverdische Eilanden en de Antillen zijn volgens hem de grote bulkbestemmingen om in de winter volume te genereren. ‘Als je als grote touroperator vandaag de dag niet je positie hebt afgedekt op deze bestemmingen, dan ben je bijna niet meer relevant.’

Kers gaat de discussie aan met Pieter Kuijs (Zonvaart Reizen) waar hij vorige week op salesrun was in het kader van de naamsverandering van Holland International naar TUI. Kuijs heeft kritiek op de nieuwe commissiestructuur die TUI na 1 november invoert. Hij vindt de commissie over producten uit categorie C, het zogeheten commodity (bulk) aanbod, te laag. Daar kan de kachel volgens hem niet van branden.
Lees het complete interview in TravMagazine van vrijdag 2 september.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel