Schiphol maandag geplaagd door stakingen - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Schiphol maandag geplaagd door stakingen

Door: | 15 maart, 2019

Schiphol wordt maandag 18 maart geplaagd door een grote staking. Vakbond FNV heeft openbaar vervoerbedrijven, afhandelaren, security- en schoonmaakpersoneel opgeroepen het werk neer te leggen.

Dit heeft gevolgen voor een aantal operationele processen op de luchthaven, meldt Schiphol op zijn website. Dit is zijn de stakingsmomenten:
Het openbaar vervoer staakt tussen 6.00 uur en 7.06 uur.
Medewerkers van security-bedrijven en medewerkers van afhandelaren op Schiphol worden opgeroepen te staken tussen 12.30 uur en 13.36 uur.
Dat er steeds 66 minuten wordt gestaakt, is symbolisch omdat de actievoerders vragen om een goed pensioen en vragen om bevriezing van de AOW-leeftijd op 66 jaar.
Schoonmaakbedrijven op Schiphol staken 24 uur.
De FNV verwacht niet dat passagiers vluchten zullen missen door de acties.

Schiphol zegt dat passagiers die maandag tussen 12.30 en 13.36 uur op Schiphol zijn rekening moeten houden met langere wachttijden dan normaal. ‘Vanuit Schiphol doen we er alles aan om dit zoveel mogelijk te beperken’

in verband met de landelijke staking van het openbaar vervoer is Schiphol maandag tussen 6.00 en 7.06 uur helemaal niet bereikbaar met het openbaar vervoer. Naar verwachting duurt het tot 09.00 uur voordat de NS-treinen weer volgens dienstregeling rijden. De staking geldt voor zowel treinen als bussen van en naar de luchthaven. De bussen op Schiphol rijden wel, onder andere van en naar de parkeerplaatsen.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel