SAS schrapt maandag en dinsdag opnieuw vluchten - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

SAS schrapt maandag en dinsdag opnieuw vluchten

Door: | 29 april, 2019

De Scandinavische airline SAS heeft voor maandag en dinsdag opnieuw meer dan 1.200 vluchten geannuleerd als gevolg van de voortgaande pilotenstaking.

Volgens Euronews worden maandag 667 vluchten in heel Scandinavië geschrapt, waardoor 61.000 passagiers worden getroffen. Op dinsdag gaat het om 546 vertrekkende vluchten, waarbij 49.000 passagiers worden getroffen.
Vluchten die worden uitgevoerd door partners van SAS worden niet getroffen door de stakingen.

De staking bij SAS begon vrijdag 26 april, nadat gesprekken over hogere salarissen op niets waren uitgelopen. Sindsdien zijn circa 170.000 passagiers getroffen.
SAS heeft passagiers die moeten wachten in afwachting van alternatieve vluchten ter compensatie maaltijden aangeboden. Passagiers kunnen vluchten geboekt tot en met 5 mei  kosteloos omboeken of annuleren.

Salaris
Piloten van SAS zouden een salarisverhoging van 13 procent eisen, melden ingewijden uit de luchtvaartsector in Zweden, ondanks dat die salarissen met 8.700 euro per maand al boven het gemiddelde liggen.
De piloten zeggen dat het om meer gaat dan alleen salaris. Zij willen ook een beter te voorzien werkschema.
De directie van SAS, dat deels in handen is van de Zweedse en Deense regering, heeft al laten weten dat het bereid is tot nieuwe onderhandelingen. De directie waarschuwt daarbij dat het inwilligen van de eisen van de piloten gevolgen kan hebben voor de rest van de airline. (Foto: SAS).

(Visited 117 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel