Ryanair brengt Buzz terug in de lucht - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Ryanair brengt Buzz terug in de lucht

Door: | 14 maart, 2019

Ryanair Sun, de Poolse tak van Ryanair, gaat vanaf het najaar van 2019 verder onder de naam Buzz. De airline werkt onder een Poolse AOC (Air Operator’s Certificate).

Met Buzz haalt Ryanair een oude naam van stal. Buzz is de voormalige lowcost-dochter van KLM, die Ryanair in januari 2003 van KLM kocht. KLM was in 1999 met Buzz gestart om tegenwicht te bieden aan prijsvechters Ryanair en Easyjet. Buzz werd uiteindelijk de derde low cost carrier in Europa, maar zadelde KLM ook op met de vraag welke strategie het bedrijf wilde volgen.
Uiteindelijk werd Buzz begin 2003 verkocht aan Ryanair, voor een bedrag van bijna 24 miljoen euro. Na anderhalf jaar, in oktober 2004, stopte Ryanair met Buzz.

Ryanair Sun, een zelfstandige tak van de Ryanair Group, verkreeg begin 2018 zijn Poolse AOC-certificaat. De airline ging in de zomer van dat jaar vliegen voor Poolse touroperators, met een vloot van vijf toestellen. De vloot van Ryanair Sun/Buzz omvat inmiddels uitgegroeid 17 toestellen en zal verder groeien naar 25 toestellen in de zomer van 2019. De website en app van Buzz worden in het najaar gelanceerd.
Buzz is een van de vier airlines van de Ryanair Holdings Group, naast Ryanair DAC, Laudamotion en Ryanair UK.
Ryanair claimt de afgelopen 15 jaar te zijn uitgegroeid tot de grootste airline van Polen.

(Visited 156 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel