Oprichter WOW Air wil nieuwe airline lanceren - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Oprichter WOW Air wil nieuwe airline lanceren

Door: | 8 april, 2019

Ruim een week na het omvallen van WOW Air komt oprichter en CEO Skúli Mogensen met plannen voor een herlancering van WOW Air.

Mogensen zou investeerders zoeken om een airline op te richten die volgens hetzelfde principe werkt als het oude WOW Air, meldt de website Simpleflying.com op basis van berichten in de IJslandse krant Fréttabladed, dat de presentatie voor investeerders in handen zou hebben.
De nieuwe airline, WOW Air 2.0, zoekt een investering van 40 miljoen dollar. De investeerders zouden 49 procent van de aandelen krijgen, terwijl Mogensen zelf 51 procent in handen wil krijgen. De ondernemer wil van start met vijf toestellen van het type A-321 en A-320 neo.

In een presentatie aan investeerders zegt Mogensen geleerd te hebben van fouten uit het verleden, zoals het vasthouden aan een volledig lowcost model. Hij zou onder andere in wet-lease voor grote Europese airlines willen gaan vliegen. Dit zou mogelijk ook Norwegian kunnen zijn, waarvan de vloot Boeing 737 MAX aan de grond staat.

Mogensen wil eind juni van start met 13 bestemmingen in Noord-Amerika en Europa, waarvan 10 in Europa, waaronder Amsterdam. Bij de 3 bestemmingen in Noord-Amerika zitten New York en Boston.
WOW Air moest eind maart definitief zijn vluchten opschorten. Hierdoor raakten duizenden passagiers gedupeerd, terwijl concurrenten van WOW Air met speciale tarieven kwamen om gestrande passagiers naar huis te laten vliegen.

(Visited 214 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel