Ook VS houdt B-737 MAX aan de grond - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Ook VS houdt B-737 MAX aan de grond

Door: | 13 maart, 2019

Ook de Verenigde Staten houden de Boeing 737 MAX 8 en 9-toestellen voorlopig aan de grond. President Trump heeft het besluit van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA op een persconferentie bekendgemaakt, meldt de NOS.

Eerder op de woensdag maakte Canada bekend de Boeing 737 MAX 8 en 9-toestellen voorlopig aan de grond te houden. Zowel Canada als de VS zeggen het besluit te nemen op basis van de satellietgegevens van de rampvlucht van Ethiopian Airlines, die afgelopen zondag neerstortte. Daaruit zou blijken dat er mogelijk overeenkomsten zijn tussen deze vlucht en de crash van hetzelfde type toestel van Lion Air. Dat vliegtuig stortte in oktober neer bij Jakarta.

Dat betekent dat nu de hele vloot van het type de Boeing 737 MAX aan de grond staat. Het gaat in totaal om 371 toestellen wereldwijd. Boeing zelf schrijft in een persverklaring dat het de voorzorgsmaatregel van de FAA ondersteunt, maar nog steeds alle vertrouwen heeft in de veiligheid van de Boeing 737 MAX-toestellen.
Volgens de FAA is het onduidelijk hoe lang de toestellen aan de grond moeten blijven. Wel is duidelijk geworden dat een software-update, die Boeing eerder al heeft aangekondigd, maanden in beslag zal nemen om uit te rollen.
De zwarte dozen van de rampvlucht van Ethiopian Airlines worden naar Frankrijk gestuurd voor onderzoek. (Foto: Boeing).

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel