Nederlander vast na amok in vliegtuig - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Nederlander vast na amok in vliegtuig

Door: | 13 april, 2019

Een 26-jarige Nederlander is vorige week gearresteerd in het Australische Perth nadat hij zich ernstig had misdragen op een vlucht vanuit Kuala Lumpur.

Dat heeft het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigd, meldt de Telegraaf.
De Nederlander zou een bemanningslid en een medereiziger hebben aangevallen en geslagen, waarna hij aan boord werd overmeesterd door andere passagiers en in de boeien werd geslagen door de crew. Bij aankomst op de luchthaven van Perth is hij opgepakt en in de gevangenis gegooid.

Volgens de Australian Federal Police mag de man niet op borgtocht vrij en moet hij binnenkort voor de rechter verschijnen. De straffen voor amokmakers in vliegtuigen zijn fors in Australië, variërend van duizenden euro’s boete tot celstraf.
De man begon zich volgens de politie tijdens de vlucht vreemd en agressief te gedragen zonder duidelijke reden. Hij schreeuwde en bonkte tegen de ramen. Toen inzittenden hem probeerden te kalmeren, ging hij door het lint.
In Australië wordt een zero tolerance beleid gevoerd tegen passagiers die zich aan boord misdragen, zegt een politiewoordvoerder. ‘Dat heeft ernstige juridische consequenties. We tolereren niet dat iemand de vliegveiligheid in gevaar brengt. Die gaan we altijd vervolgen.’
Luchtvaartorganisatie IATA liet recent weten dat amokmakers aan boord van vliegtuigen een van de grooste problemen van de huidige luchtvaart zijn. (Foto: Perth Airport).

(Visited 240 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel