Lufthansa-topman bevestigt interesse in Condor - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Lufthansa-topman bevestigt interesse in Condor

Door: | 15 maart, 2019

Lufthansa is geïnteresseerd om vakantievlieger Condor geheel of gedeeltelijk over te nemen. Hiermee wil Lufthansa zijn eigen aandeel in de vakantiemarkt laten groeien.

Topman Carsten Spohr heeft dat na de presentatie van de jaarcijfers bevestigd tegenover Duitse media.
Condor, onderdeel van de Thomas Cook Airline Group, staat sinds begin februari dit jaar min of meer in de etalage. Peter Fankhauser, CEO van Thomas Cook Group, liet toen bij de presentatie van de eerste kwartaalcijfers weten dat hij in een ‘strategische herbezinning’ kijkt naar verkoop van de eigen airline-tak. Op die manier kan geld worden vrijgemaakt om te investeren in uitbouw van het eigen hotelportfolio.

Kort daarna liet Lufthansa weten interesse te hebben voor Thomas Cook Airline Group, waartoe ook Condor behoort. ‘We hebben met Eurowings bewezen dat we dit segment succesvol kunnen ontwikkelen. Daarom gaan we eens goed kijken welke aanknopingspunten er hier zijn’, stelde directielid Harry Hohmeister van Lufthansa in het Duitse Handelsblatt.

Eurowings
Topman Spohr heeft die interesse nu bevestigd. Lufthansa wil met zijn lowcost-dochter Eurowings flink doorgroeien in het segment vakantievervoer. Condor zou hieraan goed kunnen bijdragen, zeker omdat Condor bestemmingen in zijn portfolio heeft die Eurowings niet aanvliegt. Spohr zou vooral de long haul vluchten vanaf de hubs München en Frankfurt op het oog hebben.
Of het uiteindelijk komt tot een deelname van Lufthansa in Condor of zelfs een gehele overname is mede afhankelijk van de mededingingsautoriteit. Gezien de sterke positie van Lufthansa is zo’n stap niet eenvoudig.

Lufthansa had tot 2009 aandelen in Condor, dat gepositioneerd werd als de ‘vakantievlieger van Lufthansa’.
In Duitse media wordt voorlopig volop verder gespeculeerd. Als alternatief wordt een samenvoeging van TUI fly en de airlines van Thomas Cook genoemd. TUI-baas Fritz Joussen liet echter eerder al weten vanaf de zijlijn toe te kijken. Daarnaast zouden ook Ryanair en Easyjet interesse hebben.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel