Lokale agenten Christchurch: extra personeel voor assistentie reizigers - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Lokale agenten Christchurch: extra personeel voor assistentie reizigers

Door: | 15 maart, 2019

Lokale agenten in Nieuw-Zeeland hebben extra personeel ingezet om toeristen die de komende dagen in Christchurch arriveren te assisteren.

De stad op het zuidereiland werd afgelopen nacht opgeschrikt door een terreuraanslag op twee moskeeën, waarbij zeker 49 doden en 40 gewonden zijn gevallen. Hoewel de daders inmiddels zijn opgepakt, werd het dreigingsniveau in Nieuw-Zeeland opgeschroefd. Delen van Christchurch werden afgesloten en enkele hotels sloten tijdelijk hun deuren.

Inmiddels lijkt de situatie zich te normaliseren. De luchthaven van Christchurch is al die tijd gewoon open gebleven voor inkomende- en vertrekkende vluchten en functioneert normaal. ‘Enkele hotels in Christchurch hadden hun check-in gesloten, maar die zijn weer open. Deze afschuwelijke gebeurtenis heeft verder geen gevolgen voor onze reizigers gehad’, zegt Hans de Wilde, directeur van Tenzing Travel.

‘Wij hebben momenteel diverse klanten per auto, camper en bustour onderweg in Nieuw-Zeeland. Op het moment van het incident was er gelukkig slechts een Travel Trend party in Christchurch. Dat zijn deelnemers aan een busrondreis, dus die zijn in goede handen’, zegt Natasja Eshuis, directeur van Travel Trend. ‘We hebben nauw contact met onze lokale agent, die ons goed informeert.’

Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert reizigers in Christchurch hun familie en vrienden te laten weten hoe het met hen gaat. Het advies is altijd de instructies van de lokale autoriteiten te volgen. ‘Bent u in Christchurch met een georganiseerde reis? Houd dan contact met uw reisorganisatie.’

Reisadviseur Sandra Hijgemann, die momenteel in Cristchurch is, laat vrijdagmorgen (12 uur tijdverschil) op Facebook weten: ‘Onze laatste dag in Nieuw Zeeland verloopt anders dan gepland. Vreselijke schietpartij in moskee (vlakbij koffietentje waar wij op dat moment waren en naar binnen moesten voor onze veiligheid) en wij mogen niet naar buiten. Sterkte voor de nabestaanden van deze slachtoffers. Bizar, vanochtend mensen gesproken over de impact van de aardbeving 2010/2011. ‘It is not about what you have, but who you have.’ En een taxichauffeur die vertelde dat het hier zo veilig is en dan nu dit… Op circa 500 meter van ons hotel, bij het park waar wij vanochtend door liepen.’ (Foto: Shutterstock).

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel