Laatste Nederlanders terug uit Sri Lanka - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Laatste Nederlanders terug uit Sri Lanka

Door: | 29 april, 2019

De laatste Nederlandse toeristen die via het Calamiteitenfonds uit Sri Lanka worden teruggehaald, arriveren maandagavond laat op Schiphol. In totaal heeft het Calamiteitenfonds dan sinds afgelopen weekend 600 Nederlanders teruggehaald.

De laatste groep komt maandag laat uit Colombo terug met een Airbus A-340 van het Spaanse Plus Ultra Airlines. Het toestel is ingehuurd door TUI Nederland dat namens het Calamiteitenfonds de repatriëring coördineert. Het toestel beschikt over 290 stoelen. Het merendeel van de passagiers zijn klanten van TUI/Kras, aangevuld met klanten van andere touroperators.
Zaterdag kwamen al Nederlanders terug met een vlucht die speciaal door TUI UK was ingezet, via Londen Gatwick. Vanaf Gatwick werden zij met een toestel van TUI fly België naar Nederland gevlogen. In totaal ging het hierbij om circa 100 Nederlandse passagiers, van wie 77 van TUI/Kras.
Andere Nederlanders zijn via reguliere lijndiensten teruggevlogen vanuit  Sri Lanka.

Regulier
SOS International brengt in opdracht van het Verbond van Verzekeraars circa 400 vakantiegangers vanuit Sri Lanka terug naar Nederland. Het gaat om passagiers die op eigen gelegenheid reisden en niet via een touroperator hadden geboekt. Een ongeplande terugvlucht bij molest of dreigende terreur valt normaal gesproken niet onder de reisverzekering. Zij komen via reguliere lijndiensten terug. Deze vakantiegangers krijgen alleen de terugvlucht vergoed en niet, zoals bij het Calamiteitenfonds het geval is, hun niet-genoten vakantiedagen. ‘De laatsten van deze groep zijn uiterlijk donderdagochtend terug’, zegt een woordvoerder van SOS International.

(Visited 287 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel