KLM wil overvloed handbagage terugdringen - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Thomas Cook: ruimbagage uit pakketreis

KLM wil overvloed handbagage terugdringen

Door: | 1 mei, 2019

KLM gaat maatregelen nemen om de hoeveel handbagage aan boord terug te dringen. Vooral op Europese vluchten zorgen rolkoffers en grote tassen voor oponthoud bij het boarden en overvolle bagagebakken.

Volgens de Telegraaf vraagt KLM passagiers per sms om ook rolkoffers en rugzakken vooraf in te checken. Ook worden grotere bagagebakken besteld om meer bergruimte aan boord te creëren.

KLM denkt verder aan een ’plaatsgarantie’ van bagage in de cabine voor veelvliegers en zakenreizigers. De al jaren groeiende kofferstroom leidt tot meer vertragingen, omdat er onvoldoende ruimte is in de bagagebakken. Daardoor moeten koffertjes alsnog naar het ruim. Dat kost extra tijd.
‘Passagiers nemen alleen handbagage mee om sneller te kunnen in- en uitstappen, maar ook lagere kosten zijn drijfveren om alleen handbagage mee te nemen’, zegt een woordvoerder van KLM tegen de krant. ‘Daarnaast wordt er meer gereisd voor kortere trips, waar mensen liever hun spullen bij zich houden.’

Bij veel maatschappijen moet fors voor ruimbagage worden bijbetaald. KLM-dochter Transavia zegt in een reactie bezig te zijn met onderzoek naar een toeslag voor grotere stukken handbagage. Bij onder andere Ryanair moet sinds kort al extra voor handbagage betaald worden. Alleen een tasje onder de stoel is bij de prijsvechter nog gratis.
De optie om de passagier apart te laten betalen, is ook bij KLM in studie. Uitgangspunt is dat zoiets de ticketverkoop niet negatief mag beïnvloeden. (Foto: Shutterstock).

(Visited 628 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

 1. T Wenink

  tja… Iets wat vroeger normaal was (vlucht incl bagage), wat “ineens” na dat Ryanair begon met geld te vragen voor ruimbagage gevolgd werd door vele “normale” airlines, lijdt nu tot overlast.. Alsof dit niet te verwachten was? Velen willen voor een dubbeltje op de eerste rij( en echt geen andere reden) en dus niet bijbetalen voor bagage (logisch ook). Maar maak bagage meenemen “betaalbaar” , trolley € 5 max 10 kg, maat groter € 15 & 15 kg max en maat nog groter € 25 (max 20 of 23kg) en sta in vliegtuig kleinere afmetingen (dus geen trolleys of grote rugzakken meer toe maar de helft maximaal!) en je bent van het probleem af… Vrij simpele oplossing maar een airline moet dit allemaal onderzoeken… pfffff

 2. Annie Veenema

  Het valt me nog steeds mee, dat er buiten de lowcost vliegmaatschappijen, nog geen extra kosten voor handbagage worden doorbelast door de ‘normale’ vliegers. Wij zaten er al op te wachten en ja hoor, ze hebben het in overweging genomen !!
  Waarom niet gewoon terug naar af, 20 kg. ruimbagage inclusief bij een ticket en alleen 1x gratis handbagage van max. 5kg. Geen gedoe meer met verkeerde dingen in je handbagage, betere doorstroming bij de
  douane/controle enz enz. En dan niet met excuses komen, dat dit ten koste van de goedkope ticketprijs gaat. Die prijs zou nu dus lager moeten zijn, omdat er geen bagage bij in zit? Tja, dat kan toch niemand bewijzen of controleren, dus straks ook niet.

 3. Juan Vazquez

  Mooi is dat. Je vraagt steeds meer geld voor de ruimbagage en gaat daarna klagen dat mensen steeds meer en grotere handbagage meenemen. Hallo KLM, jullie hebben dit probleem zelf veroorzaakt en nu klagen. Het is wonderbaarlijk hoe wij reisagenten en reisorganisatoren gewend zijn geraakt aan het klantonvriendelijke beleid dat luchtvaartmaatschappijen al jaren richting ons en onze klanten voeren. We vinden het heel normaal dat we geen commissie ontvangen en dat we voor onze klanten van alles en nog wat voor de airlines regelen zonder dat we een cent vergoeding ontvangen. Ik vind het in ieder geval niet normaal. Ikzelf en veel passagiers zijn al jaren zwaar gefrustreerd over de luchtvaartwereld. We klagen allang niet meer. De klachten die airlines binnenkrijgen zijn dan ook maar een topje van de ijsberg. Ik zeg wel eens: als mensen boos zijn dan hebben ze nog hoop, zodra ze niet meer reageren is de hoop vervlogen. Dat is veel erger dan boos zijn.