Jet Airways annuleert per direct alle vluchten - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Jet Airways annuleert per direct alle vluchten

Door: | 17 april, 2019

Jet Airways annuleert voorlopig alle vluchten wegens financiële problemen. De beslissing komt nadat de Indiase carrier er niet in slaagde een akkoord te bereiken met zijn schuldeisers over de nodige fondsen, meldt het bedrijf woensdag  in een officiële verklaring. Jet Airways gaat gebukt onder een schuldenlast van meer dan een miljard dollar.

Eerder deze week rouleerden in Indiase media al berichten over het mogelijk stilleggen van de hele vluchtoperatie, dus ook de binnenlandse vluchten. Deze stap is nu definitief gezet. Of en wanneer de vluchten worden hervat, is niet duidelijk.
‘Jet Airways is met onmiddellijke ingang verplicht om al haar binnenlandse en internationale vluchten op te schorten. De laatste vlucht zal vandaag plaatsvinden’, stelt het bedrijf in Mumbai woensdagmiddag in een verklaring.

Jet Airways werd in 1992 opgericht als eerste private luchtvaartmaatschappij van India. De carrier kreeg de afgelopen jaren te maken met felle concurrentie van budgetvliegers als IndiGo en SpiceJet.
Jet Airways heeft intussen voor meer dan een miljard dollar schulden opgebouwd. De maatschappij zou salarissen niet meer kunnen betalen en ook niet aan andere verplichtingen kunnen voldoen. Een consortium onder leiding van de Indiase staatsbank SBI nam vorige maand de controle over, maar was sindsdien tevergeefs op zoek naar een overnamekandidaat.

Begin deze week had Jet Airways nog maar 7 vliegtuigen in de lucht op een vloot van totaal 115 toestellen. De maatschappij schrapte eind vorige week al haar internationale vluchten. Hierdoor strandden wereldwijd enkele duizenden passagiers.
Woensdag werden alle operaties definitief stilgelegd wegens gebrek aan geld. Het is niet duidelijk of en wanneer de vluchten worden hervat. De zoektocht naar een overnamekandidaat onder leiding van staatsbank SBI loopt tot 10 mei.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel