Hotelbedrijf uit India koopt @Leisure Group - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Hotelbedrijf uit India koopt @Leisure Group

Door: | 2 mei, 2019

De @Leisure Group, bekend van de merken Belvilla, DanCenter en Traum-Ferienwohnungen, is verkocht aan OYO Hotels & Homes. Met de overname zou een bedrag van 369 miljoen euro zijn gemoeid.

De @Leisure Group, met het hoofdkantoor in Amsterdam, was sinds 2015 grotendeels in handen van Axel Springer. Het Duitse bedrijf verwierf toen 51 procent van de aandelen. De uitgever is bekend van Bild Zeitung, maar positioneert zich de laatste jaren als media- en technologiebedrijf.

India
Het Indiase OYO Hotels & Homes bestaat sinds 2013. Het is een succesvolle start-up onder leiding van de jonge oprichter Ritesh Agarwal. OYO Homes is sinds 2017 de nieuwe divisie naast het hotelbedrijf en heeft een portfolio van circa 15.000 villa’s en appartementen. OYO is vooral in India en China zeer succesvol. Door de overname van de @Leisure Group groeit de portefeuille van het bedrijf enorm.

In de Europese vakantiehuizenmarkt is de @Leisure Group een zwaargewicht. Het bedrijf staat sinds juli 2015 onder leiding van CEO Tobias Wann. Het portfolio omvat meer dan 300.000 accommodaties.
De overname van de @Leisure Group brengt OYO een stap dichter bij zijn doelstelling om een ​​wereldwijde speler op de verhuurmarkt van vakantiehuizen te worden, zegt oprichter Agarwal.

Overnamesom
Hoeveel OYO neertelt voor @Leisure werd niet bekendgemaakt. Axel Springer meldt op zijn website 180 miljoen euro voor zijn aandeel in @Leisure te ontvangen. Een woordvoerder van OYO heeft echter tegenover techplatform Techcrunch bevestigd dat het gaat om een bedrag van circa 369 miljoen euro. OYO is naar eigen zeggen de zesde speler wereldwijd op het gebied van hotelkamers en vakantiehuizen.

De @Leisure Group heeft een sterke positie op de Europese markt. Het bedrijf behaalde vorig jaar een winst van 24 miljoen euro voor belastingen.

Tobias Wann, de CEO van de @Leisure Group, zal toetreden tot de raad van bestuur van OYO als CEO Vacation Homes. De doelstelling is om OYO Homes uit te bouwen naar een toonaangevend merk voor vakantieverhuur.

De labels Aan Zee, VillaXL, Topic Travel en Ardennes Relais zijn onderdeel van Belvilla.  Het label Casamundo was oorspronkelijk ook onderdeel van @Leisure, maar dit portaal werd in september 2018 verkocht aan de Berlijnse metasearcher Hometogo.

Foto: Tobias Wann, de CEO van de @Leisure Group (Foto TravMagazine).

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel