Groen licht van Europese luchtvaartautoriteit voor Boeing 737 MAX - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Groen licht van Europese luchtvaartautoriteit voor Boeing 737 MAX

Door: | 16 oktober, 2020

De Boeing 737 MAX kan binnenkort waarschijnlijk weer de lucht in. De Europese luchtvaartautoriteit EASA staat op het punt om weer groen licht voor het toestel te geven.

Dat zegt EASA-directeur Patrick Ky tegen persbureau Bloomberg, meldt NU.nl.

Met de goedkeuring zet vliegtuigbouwer Boeing een stap verder richting het doel om de 737 MAX voor het eind van dit jaar weer te laten vliegen.

Volgens de analyse van EASA is het vliegtuig veilig en het veiligheidsniveau hoog genoeg. Volgens directeur Ky kan het veiligheidsniveau nog verder verbeterd worden, maar is dat geen vereiste om weer de lucht in te mogen.

De Europese luchtvaartautoriteit is de eerste die het licht weer op groen zet voor het populaire toestel. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft het toestel nog niet goedgekeurd. De FAA maakte eind vorige maand nog een testvlucht met het toestel.

In maart vorig jaar werd de Boeing 737 MAX wereldwijd aan de grond gezet, nadat twee vliegtuigen van dit type kort na elkaar waren neergestort in Indonesië en Ethiopië. Hierbij kwamen in totaal 346 inzittenden om het leven. (Foto Shutterstock)

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.