Forse kritiek op Boeing en toezichthouder FAA - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Forse kritiek op Boeing en toezichthouder FAA

Door: | 17 september, 2020

Vliegtuigbouwer Boeing en de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA krijgen forse kritiek in een rapport van de transportcommissie van het Huis van Afgevaardigden over de Boeing 737 MAX.

De commissie deed anderhalf jaar onderzoek naar de ontwikkeling van het vliegtuig, waarvan twee toestellen kort na elkaar zijn neergestort. Dat meldt NU.nl op basis van berichtgeving van Reuters.

‘Boeing faalde in het ontwerp en de ontwikkeling van de MAX en de FAA faalde in het toezicht op Boeing en de certificering van het toestel’, meldt de commissie in het 250 pagina’s tellende rapport dat woensdag is gepubliceerd.

Volgens het rapport was het neerstorten van de twee toestellen, waarvan de eerste in oktober 2018 crashte, niet het gevolg van een enkele tekortkoming of technische fout, maar van ‘een afschuwelijke opeenstapeling van onjuiste technische veronderstellingen door de ingenieurs van Boeing, een gebrek aan transparantie van de zijde van het management van Boeing en schromelijke tekortkomingen in het toezicht door de FAA’. (Foto Boeing)

Deel dit artikel