Duitsland verlengt reiswaarschuwing voor 160 landen buiten Europa - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

2 Reacties

Duitsland verlengt reiswaarschuwing voor 160 landen buiten Europa

Door: | 11 juni, 2020

De Duitse regering heeft de reiswaarschuwing voor 160 landen buiten de Europese Unie verlengd tot eind augustus. Volgens het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken is het nog te vroeg voor een algemene opheffing van het reisverbod voor niet-noodzakelijke reizen. Wel zijn uitzonderingen voor bepaalde landen mogelijk.

Bij niet-EU landen kunnen uitzonderingen worden gemaakt als de verbreiding van het virus voldoende is ingedamd. Ook dienen de medische voorzieningen op orde te zijn, evenals de hygiënemaatregelen.
Dat meldt het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken op zijn website.

Onder de getroffen landen is ook Turkije, dat zich al geruime tijd warmloopt om het inkomend toerisme weer op te starten.
De Duitse staatssecretaris van Toerisme, Thomas Bareiss, liet vorige week al weten dat hij onder andere met Turkije een bilaterale overeenkomst wil afsluiten om toch al eerder reizen toe te staan.
Behalve Turkije worden ook Egypte, Marokko en Tunesië getroffen.

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Heiko Maas, stelde vorige week dat het reisverbod voor 29 Europese landen per 15 juni wordt opgeheven en vervangen door vrijblijvende reisadviezen.
Bestemmingen buiten Europa moeten nog even wachten.

In een verklaring bij de verlenging van het reisverbod voor landen buiten de EU zegt Maas er begrip voor te hebben dat Duitsers zo gauw mogelijk weer naar een vakantiebestemming buiten Europa willen reizen, zoals Turkije, Noord-Afrika, Zuidoost-Azië en Amerika. Wanneer weer naar deze bestemmingen gereisd mag worden, hangt volgens hem af van de ontwikkeling van het virus.

In de Duitse reisindustrie klinkt veel kritiek op de verlenging van het reisverbod, melden onder andere Touristik Aktuell en FVW. Volgens FTI-directeur Ralph Schiller is de verlenging niet alleen een slag voor de reissector in Duitsland, maar ook een klap voor veel bestemmingen.

Branchevereniging DRV, het Duitse zusje van de ANVR, zegt dat niet zomaar 160 landen over één kam geschoren kunnen worden. De DRV dringt aan op gedifferentieerde reisadviezen.
Hoewel er wordt gewerkt aan bilaterale afspraken met populaire landen, zoals Turkije, zorgt het nieuws voor onrust bij klanten die op het punt van boeken staan, is de opvatting. (Foto Auswärtiges Amt Deutschland)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

  1. Helaas zit een vakantie naar Thailand er voorlopig niet in. Ik woon zelf in Thailand.
    Ze willen hier voorlopig geen toeristen uit westerse landen waar nog steeds besmettingen zijn van Covid 19

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.