'Drie investeerders willen Thomas Cook Group kopen' - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

‘Drie investeerders willen Thomas Cook Group kopen’

Door: | 21 april, 2019

Drie investeerders uit de Verenigde Staten, Zweden en China hebben belangstelling om Thomas Cook Group geheel of gedeeltelijk over te nemen. Dat meldt het Britse Sky News zaterdag.

Thomas Cook Group, dat recent zijn luchtvaarttak te koop zette, liet vorige maand weten samen met zijn kredietverstrekkers zijn financiële positie nader te bekijken voor een hernieuwde focus op zijn touroperator-business, na een zwaar boekjaar 2018.

De Amerikaanse investeerder KKR & Co en het Zweedse EQT Partners zouden Thomas Cook Group in zijn geheel willen overnemen. Het Chinese Fosun International zou primair geïnteresseerd zijn in de touroperator-tak.

Thomas Cook is de oudste touroperator in de wereld. Het reisconcern vierde in 2016 zijn 175-jarig bestaan. Het bedrijf heeft experts ingehuurd die de balans en het plan voor kostenreductie moeten beoordelen.
Thomas Cook Group en de genoemde investeerders wilden tegenover Sky News geen commentaar geven.

Ervaring
Het Amerikaanse KKR & Co heeft ervaring in de toerismesector. De investeerder is sinds 2016 mede-eigenaar van Apple Leisure Group, een grote touroperator in Noord-Amerika.
Ook Fosun International is niet onbekend met de toerismebranche. Het Chinese bedrijf is sinds 2015 eigenaar van het Franse Club Med. De topman van Fosun International, Guo Guangchang, bezit sinds 2016 iets meer dan 7 procent van de aandelen van Thomas Cook Group Plc.

Topman Peter Fankhauser van Thomas Cook Group liet begin februari dit jaar weten dat het concern in het kader van een ‘strategische herbezinning’ kijkt naar verkoop van de eigen airline-tak. Op die manier kan volgens hem geld worden vrijgemaakt om te investeren in uitbouw van het eigen hotelportfolio. De airline-tak van Thomas Cook Group omvat 103 toestellen en vervoerde vorig jaar circa 20 miljoen passagiers.

Foto: Peter Fankhauser, topman van Thomas Cook Group.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel