Britten vaker naar bestemmingen buiten EU - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Corendon naar Antalya

Britten vaker naar bestemmingen buiten EU

Door: | 1 mei, 2019

Britse vakantiegangers boeken voor deze zomer vaker reisbestemmingen buiten de EU, waaronder Turkije en Tunesië.

Dat blijkt uit het Holiday Report 2019 van Thomas Cook UK. De keus van de Britse vakantieganger heeft volgens de touroperator te maken met de onzekerheid rond de Brexit.
Van alle geboekte pakketreizen bij Thomas Cook UK op dit moment gaat 48 procent naar een niet-EU bestemming, 10 procent meer dan vorig jaar. Dat betekent dat bijna de helft van de klanten van Thomas Cook UK op vakantie gaat naar niet-eurolanden.
Vorige zomer was al een sterke groei van reizen naar Turkije te zien. Dat had mede te maken met de devaluatie van het Britse pond ten opzichte van de euro en de hogere prijzen van Spanje als de belangrijkste bestemming voor Britse vakantiegangers.

Kwaliteit
De run op Turkije, Egypte en Tunesië vanuit de UK zet zich dit jaar voort. Dat heeft volgens Thomas Cook te maken met de prijs-kwaliteitverhouding van de bestemmingen, maar ook de Brexit zou een rol spelen.
De aanhoudende onzekerheid over wanneer en tegen welke voorwaarden de UK de Europese Unie verlaat, leidt ertoe dat veel vakantiegangers in een later stadium besluiten waar ze komende zomer naartoe gaan. In veel gevallen dus naar een bestemming buiten de Europese Unie.

Oosten
Door de verschuiving van vakanties naar het oostelijke deel van de Middellandse Zee vergroot Thomas Cook UK zijn aandeel all-inclusive boekingen. Tweederde van de klanten koos voor deze vorm van verzorging, iets meer dan vorig jaar.
Spanje (vaste land, Balearen en Canarische Eilanden) blijft de favoriete bestemming bij klanten van Thomas Cook UK, gevolgd door Turkije en Griekenland. Op de vierde plaats volgt de VS, dat mede een succes is doordat Thomas Cook Airlines veel rechtstreekse vluchten naar de VS biedt, onder andere vanuit Manchester. Op de vijfde plaats staat Cyprus.
Voor zijn jaarlijkse Holiday Report ondervroeg Thomas Cook 28.500 klanten in negen Europese landen.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel