Bezorgde topmanagers KLM steunen Elbers - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Next
event
in

56

days
Scroll naar boven

Top

KLM op koers zegt Pieter Elbers

Bezorgde topmanagers KLM steunen Elbers

Door: | 11 februari, 2019

Leidinggevenden van KLM maken zich grote zorgen over de koers van moederbedrijf Air France-KLM. In een brandbrief van KLM-topmanagers aan de raad van commissarissen van Air France-KLM spreken ze hun zorgen uit over recente ontwikkelingen. De brief is in handen van Anp. De Telegraaf citeert eruit.

Een belangrijk punt is de gewenste herbenoeming van KLM-baas Pieter Elbers, wiens termijn als CEO in april dit jaar afloopt. In de brief hekelen de topmanagers vooral de handelwijze van Ben Smith. De topman van Air France-KLM zou eerdere afspraken over de bedrijfsvoering en het beleid niet nakomen. Ook zou de Canadees te veel op eigen houtje handelen.
Tevens zou de leiding van de luchtvaartcombinatie kampen met een gebrek aan visie, onder andere over de rol van de verschillende maatschappijen.
Een eventueel vertrek van Elbers leidt naar verwachting tot de nodige onrust. De briefschrijvers waarschuwen voor mogelijke acties van personeel, mocht de KLM-baas gedwongen moeten vertrekken.

Volgens de leidinggevenden heeft KLM onder Elbers in de voorbije jaren veel stappen gezet. Daarbij zijn onder meer winstmarges duidelijk verbeterd, terwijl er ook flink meer is geïnvesteerd. Elbers vroeg daarbij wel offers van het personeel. De briefschrijvers wijzen erop dat veranderingen niet zonder slag of stoot zijn doorgevoerd.
Op 19 februari bespreekt het bestuur van Air France-KLM de eventuele contractverlenging van Elbers. Smith zou van de ‘lastige’ Elbers af willen en nadrukkelijker een stempel op KLM willen drukken.

De ondernemingsraad en raad van commissarissen van KLM schaarden zich eerder al achter Elbers. Ook het kabinet steunt een herbenoeming van de KLM-topman. Minister Wopke Hoekstra (Financiën) zou volgens de krant maandag in gesprek gaan over de machtsstrijd aan de top bij KLM met zijn Franse collega Bruno Le Maire, die grootaandeelhouder is van de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij.

(Visited 477 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel