Alltours verwacht extra groei met Cook-hotels - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Alltours verwacht extra groei met Cook-hotels

Door: | 10 oktober, 2019

Op de Duitse markt is het grote kwartetten om de Thomas Cook-klant en de Cook-hotels begonnen. Zo heeft Alltours een groot deel van de hotelcontingenten van de Duitse Cook-dochters Neckermann Reisen, Öger Tours, Bucher Reisen en Air Marin overgenomen.

De betreffende hotels kunnen vanaf nu bij Alltours worden geboekt voor komende winter en zomer 2020.

Het gaat om alle bestemmingen van Alltours, zoals het Middellandse Zeegebied met Spanje, de Canarische Eilanden, Griekenland, Turkije en Egypte. Maar ook de verre bestemmingen, zoals de Caribbean en Azië.
Vooral op Mallorca, waar Alltours claimt het grootste vakantiemerk te zijn, heeft de Duitse touroperator zijn hotelaanbod en beddencapaciteit flink uitgebouwd.

Alltours heeft hotels van de hotelmerken Sentido, Casa Cook, Cook’s Club en Sun Connect in zijn programma opgenomen. Deze labels werden tot voor kort exclusief door Thomas Cook aangeboden.

Daarnaast heeft Alltours veel extra hotels van grote ketens als Iberostar en H10 in zijn aanbod opgenomen en zijn bestaande aanbod uitgebreid.

De situatie bij Thomas Cook heeft Verhuven niet verrast, zegt hij in Duitse media. Het feit dat Cook de hele zomer lage prijzen hanteerde, was voor hem het bewijs dat de touroperator geld nodig had. Het omvallen van Thomas Cook is een kans voor Alltours. Aanvankelijk had Verhuven voor boekjaar 2019/2020 een bescheiden groei voorzien, maar nu rekent hij op een grotere groei.

‘Hotels hebben behoefte aan een stabiele partner’, zegt Verhuven. Alltours is volgens hem financieel stabiel en heeft hotelrekeningen, anders dan Thomas Cook, altijd betaald op de dag van aankomst van de passagiers. Verhuven sluit niet uit dat hij zijn hotelcontingent in de toekomst verder uitbreidt.

Eerder deze week maakte Verhuven bekend dat iedereen die zijn vakantie in de komende weken bij Alltours wil boeken, zijn reis tot 15 november dit jaar kan annuleren of omboeken. Hij richtte zich hiermee vooral op klanten die al bij Thomas Cook hebben geboekt en voor wie het onduidelijk is of zij onder hun bestaande reiscontracten uit kunnen. (Archieffoto TravMagazine).

Lees: gratis annuleren bij Alltours.

Deel dit artikel