‘Aanslagen Sri Lanka vergelding voor aanslag Nieuw-Zeeland’ - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Sri Lanka

‘Aanslagen Sri Lanka vergelding voor aanslag Nieuw-Zeeland’

Door: | 23 april, 2019

Terreurbeweging IS heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslagen in Sri Lanka op eerste Paasdag. Dat meldt de NOS.

IS claimt vaker verantwoordelijk te zijn voor terroristische aanslagen, maar het is niet altijd duidelijk of het netwerk ook echt betrokken is. Ook nu zijn er geen concrete bewijzen dat IS betrokken was bij de voorbereidingen of het plegen van de aanslagen zelf.
In Sri Lanka werd zondag wel meteen gezegd dat buitenlandse terreurgroepen medeplichtig moeten zijn geweest aan de aanslagen op kerken en drie hotels. De twee radicaal-islamitische organisaties die door de regering zijn aangewezen als hoofddaders zijn klein en relatief onbekend; zij zouden niet op eigen kracht in staat zijn een dergelijke goed voorbereide en grootschalige terreurdaad te plegen.

Nieuw-Zeeland
Volgens de onderminister van Defensie van Sri Lanka zou de reeks aanslagen op kerken en hotels bedoeld zijn als vergelding voor de terreuraanslag vorige maand in Christchurch, Nieuw-Zeeland. In Christchurch schoot een 28-jarige Australiër op 15 maart vijftig mensen dood in en bij twee moskeeën. Tientallen anderen raakten gewond. Tarrant is een rechts-extremist, die verklaarde dat hij wraak wilde nemen voor aanslagen door moslimextremisten in Europa.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel