Zwitserland: ‘Vanaf 15 juni weer open voor toeristen’ - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Zwitserland: ‘Vanaf 15 juni weer open voor toeristen’

Door: | 2 juni, 2020

Goed nieuws voor reizigers die naar Zwitserland willen. Zoals het er nu naar uitziet, kan Zwitserland vanaf 15 juni weer vakantiegangers uit het buitenland verwelkomen.

Dat meldt het Zwitsers Verkeersbureau. De grenzen met Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk zullen – als de situatie het toelaat – dan weer geopend zijn voor niet-essentiële reizen, zoals vakanties. Of Nederlanders vanaf 15 juni ook weer op vakantie kunnen naar Zwitserland, hangt af van het geldende reisadvies van de Nederlandse overheid, benadrukt het verkeersbureau.

Op 6 juni worden heel wat maatregelen versoepeld in Zwitserland, ook voor de toeristische sector.

De voorwaarde is wel dat zij de geldende hygiëne- en veiligheidsvoorschriften strikt naleven. Dit betekent onder meer social distancing van twee meter en een sterke aanbeveling voor het dragen van een mondmasker indien die afstand niet gegarandeerd kan worden.

Alle actuele informatie over de toeristische bedrijven en het openbaar vervoer is te vinden op de website van het verkeersbureau, in de rubriek ‘Naar Zwitserland: wat en hoe?’

Zwitserland is er klaar voor om vakantiegasten op een zo veilig mogelijke manier te ontvangen, zegt het verkeersbureau. Toeristische dienstverleners nemen onder meer speciale maatregelen om hun gasten te beschermen. Met het label ‘Clean & Safe verbinden ze zich ertoe om de regels, opgelegd door het Zwitsers ministerie van Volksgezondheid en de brancheverenigingen, strikt na te leven.

‘Dankzij het schone en veilige imago, de goede organisatie van het land en het uitgestrekte landschap is Zwitserland met afstand de bestemming om je portie natuur en avontuur te beleven.’

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel