Zwitserland: klaar voor toeristen per 15 juni - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Zwitserland: klaar voor toeristen per 15 juni

Door: | 11 juni, 2020

Nadat de Zwitserse regering vorige week vrijdag al had aangekondigd de grenzen per 15 juni open te stellen voor burgers uit alle EU- en EFTA-staten, heeft het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken inmiddels ook bevestigd het reisadvies voor Zwitserland dan aan te passen van ‘oranje’ naar ‘geel’.

Dat zegt het verkeersbureau van Zwitserland in een verklaring.
‘Nederlanders kunnen vanaf aanstaande maandag dus weer op vakantie gaan naar Zwitserland.’

Zwitserland liet op 5 juni weten dat de grenzen weer open gaan voor alle EU-landen en de landen van de Europese Vrijhandelsassociatie EFTA, die bestaat uit Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken plaatste woensdag een update van landen waarvoor het reisadvies per 15 juni van oranje naar geel gaat. Zwitserland en IJsland zijn aan de lijst toegevoegd.

De lijst met landen waar per 15 juni weer naartoe gereisd kan worden, bestaat uit België, Bulgarije, Duitsland, Estland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Portugal, Slovenië, Tsjechië en Zwitserland.

‘Dat is mooi, want meer dan ooit zijn we toe aan vakantie en verlangen we naar pure natuur, vrijheid, authentieke belevenissen en momenten van zorgeloosheid’, schrijft het verkeersbureau.

Met de campagne ‘Ik ben toe aan Zwitserland’ speelt Zwitserland Toerisme in op deze behoeften. De website MySwitzerland.com biedt per type vakantieganger een overzicht van activiteiten en arrangementen van touroperators. (Foto Shutterstock)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel