Zweedse prijs voor Voigt Travel - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Zweedse prijs voor Voigt Travel

Door: | 20 mei, 2019

Voigt Travel is onderscheiden met de Swedish Lapland Award 2019 in de categorie ‘connector’. De reisorganisatie kreeg de prijs voor zijn uitzonderlijke bijdrage aan de ontwikkeling van het toerisme in Zweeds Lapland.

Vougt Travel lanceerde in 2017/2018 twee nieuwe vliegverbindingen naar Kiruna en Skellefteå in Zweeds Lapland om Nederlandse reizigers te bewegen hun zomer- en wintervakantie door te brengen in het tot dan toe nog onbekende Zweeds Lapland.

‘Voigt Travel heeft een waardevolle verbinding gecreëerd tussen Zweeds Lapland en de rest van Europa’, zegt de jury. ‘Door het opzetten van nieuwe rechtstreekse vluchten vanuit Nederland naar Zweeds Lapland is deze reisorganisatie in staat gebleken om een nieuwe stroom van mensen, culturen, zakelijk en toeristisch verkeer op gang te brengen en een substantiële groei van het aantal Nederlandse bezoekers aan deze regio te realiseren. Dat is een enorme prestatie.’

Cees van den Bosch, managing partner bij Voigt Travel, is trots op de award. ‘Het is een enorme erkenning voor al onze inspanningen. Wat maar weinig mensen weten is dat we heel veel ontwikkelingswerk verrichten als reisorganisatie. We investeren veel in marketing, productontwikkeling, service-optimalisatie en trainingen op locatie. We dragen bij aan het behoud van werkgelegenheid en leefbaarheid in gebieden waar nog maar heel weinig mensen wonen. Er is durf en vasthoudendheid voor nodig om in deze tijd in de reisbranche als relatief kleine speler te kiezen voor een bestemming waar nog amper awareness voor is.’

Voigt Travel vliegt van 19 juni tot en met 4 september vanaf Rotterdam Airport zonder overstappen naar Skellefteå in het noorden van Zweden. In de periode van 12 juni tot en met 18 september gaat het naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland.

Voigt Travel heeft volgende winter een wintersportreis naar Zweeds Lapland. Van 8 februari tot en met 7 maart 2020 gaat het vanaf Schiphol zonder overstappen naar Kiruna. Op deze bestemming, volgens Voigt veel kleinschaliger dan Fins Lapland, zijn er veel activiteiten in de sneeuw, zoals husky-safari’s, rendier-safari’s, is het noorderlicht te zien en is er de bijzondere Sami-cultuur.
De vluchten worden uitgevoerd door Transavia. ‘In nog geen drie uur vliegen ben je al op de poolcirkel’, zegt Van den Bosch.

Foto: Chris White, de lokale vertegenwoordiger van Voigt Travel (midden), nam de award in ontvangst.

(Visited 88 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel