Zweeds NextJet vraagt faillissement aan - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Zweeds NextJet vraagt faillissement aan

Door: | 17 mei, 2018

De Zweedse regionale airline NextJet gaat faillissement aanvragen. Alle vluchten die woensdag na 13.00 uur gepland stonden, zijn geannuleerd.

‘Het is zeer betreurenswaardig dat het bestuur gedwongen wordt deze beslissing te nemen’, zegt CEO Magnus Ivarsson. ‘Vooral voor onze passagiers die er direct door geraakt worden en voor onze medewerkers, maar ook voor onze leveranciers en partners.’
In augustus vorig jaar raakte het Zweedse bedrijf vanwege de slechte financiële situatie al tijdelijk zijn transportvergunning kwijt. Het bedrijf mocht wel verder vliegen onder een tijdelijke vergunning. In oktober vorig jaar kreeg NextJet een nieuwe vergunning.
NextJet bood voornamelijk binnenlandse vluchten in Zweden aan en was gevestigd op luchthaven Stockholm-Arlanda. Internationale vluchten gingen alleen naar Kopenhagen en de Noorse provinciestad Trondheim.
KLM had sinds 26 maart vorig jaar een codeshare-overeenkomst met NextJet. Dat betekende dat de KL-code werd toegevoegd aan het NextJet-netwerk van binnenlandse vluchten.

(Visited 120 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel