Zandstorm Kaapverdië hindert vliegverkeer - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Zandstorm Kaapverdië hindert vliegverkeer

Door: | 5 januari, 2020

Vanwege de slechte weersomstandigheden op de Kaapverdische Eilanden (Boa Vista en Sao Vicente) hebben diverse vluchten moeten uitwijken en zelfs terugkeren naar de thuisluchthaven. Dat meldt Petra Kok, hoofd communicatie van TUI Nederland, zaterdagavond laat op de Facebook-pagina van het Sales Team TUI Nederland.

‘De weersomstandigheden op Boa Vista en Sao Vicente zijn zodanig slecht door een zandstorm, dat het zicht onder een veilige grens ligt om er te kunnen landen. Eergisteren en vandaag hebben diverse vluchten uit verschillende landen, moeten uitwijken en soms zelf terugkeren naar de thuisluchthaven. Vluchten van TUI Nederland zijn uitgeweken naar het naburige eiland Sal, maar daar raken de kamers om alle uitwijkers van alle landen te herbergen, snel op. Er is ook een vliegtuig uitgeweken naar Gran Canaria; het is onduidelijk of en wanneer deze mensen naar Boa Vista door kunnen. De reisleiding vangt hen lokaal op en brengt hen in hotels onder.

Er staat zondag 6 januari een combinatievlucht naar Sal en Boa Vista gepland. De reizigers die naar Boa Vista zouden vliegen, zijn geïnformeerd dat dit niet mogelijk is, hun reis is kosteloos geannuleerd. Het heeft geen zin er heen te gaan vliegen wetend, dat er niet geland kan worden. Alleen wanneer er veilig geland kan worden binnen de daarvoor gestelde waarden, zal er een toestel naar Boa Vista en Sao Vicente kunnen vertrekken, ook om de daar gestrande passagiers op te halen. De hele vluchtoperatie wordt hierdoor danig verstoord, maar we zitten er bovenop om zo goed mogelijke oplossingen te hebben voor onze reizigers in deze overmachtssituatie. We houden de reizigers op de hoogte via sms-berichten.’

Foto: de luchthaven van Boa Vista op de Kaapverdische Eilanden (foto Shutterstock).

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel