World Travel Academy onder vuur bij Opgelicht - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

World Travel Academy onder vuur bij Opgelicht

Door: | 5 december, 2018

Het tv-programma Opgelicht van Avro/Tros heeft in zijn uitzending van dinsdagavond 4 december de World Travel Academy onder vuur genomen. Hierbij kwam directeur Jaap van Dreven met naam en toenaam en herkenbaar in beeld.

Volgens het tv-programma is de World Travel Academy ‘duur en onnodig’. In het programma komen enkele oud-studenten van de inmiddels failliete stewardessenopleiding van World Travel Academy, voorheen de World Travel School, aan het woord. Zij omschrijven de opleiding als ‘zonde van je geld en zonde van je tijd’.
De studenten zijn verbijsterd als ze ontdekken dat de school, na het faillissement in april 2018, onder de naam World Travel Academy opnieuw nieuwe cursisten werft. Studenten moeten tot circa 6.000 euro betalen voor een opleiding tot stewardess of grondstewardess op de World Travel Academy, op locaties in Amsterdam en Rotterdam. Hen werd beloofd dat ze na zo’n zes à acht maanden gegarandeerd aangenomen worden bij een luchtvaartmaatschappij.
Uit een rondgang van de programmamakers langs diverse airlines, waaronder TUI fly en Transavia, blijkt dat deze de World Travel Academy niet kennen of erkennen.
Jaap van Dreven, de man achter de World Travel Academy, wil voor de camera van Opgelicht, geen tekst en uitleg geven over zijn nieuwe activiteiten. Hij wijt zijn eerdere faillissement aan het kwalificeringssysteem.

Bekijk hier de website van Opgelicht.

Bekijk hier de uitzending van 4 december.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel