Wegblijven Chinese toeristen kan in de papieren lopen - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Wegblijven Chinese toeristen kan in de papieren lopen

Door: | 4 februari, 2020

Nu steeds meer airlines de verbindingen tussen China en de rest van de wereld opschorten vanwege het coronavirus, zal ook het toerisme naar Nederland teruglopen. Dat kan al snel in de papieren lopen, want Chinezen geven vergeleken met bezoekers uit andere landen veel geld uit, meldt NU.nl.

Chinese toeristen in Nederland gaven in 2018 zo’n 418 miljoen euro uit, blijkt uit het Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd 2019 van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het NBTC.

‘Daarmee vallen ze net buiten de top tien’, zegt onderzoeker Maarten Bloem van het CBS, terwijl China niet in de top tien van de herkomstlanden van buitenlandse toeristen in Nederland voorkomt.
Uit de bestedingen per persoon per verblijf blijkt dat Chinezen big spenders zijn. Chinese bezoekers besteden 1.256 euro, terwijl Duitsers ‘slechts’ 442 euro uitgeven.
Het CBS zette met het NBTC ook de bestedingen per persoon per dag van buitenlandse toeristen in Nederland op een rij. Daarbij dulden Chinezen alleen Japanners, Canadezen en Amerikanen voor zich. Voor Chinezen kwam het bedrag uit op 328 euro. Ter vergelijking, bij de evenmin zuinige Russen gaat het om 255 euro.
Het is nog niet bekend hoeveel Chinese toeristen vorig jaar in ons land hebben besteed. In 2019 brachten 315.000 Chinezen een bezoek aan Nederland.

(Visited 167 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.