VS beperkt reizen naar Cuba, inclusief cruisereizen - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

VS beperkt reizen naar Cuba, inclusief cruisereizen

Door: | 5 juni, 2019

De Amerikaanse regering heeft het reizen naar Cuba verder ingeperkt. Inwoners van de VS mogen ook geen cruisereizen vanuit de VS naar het communistische land maken, zo heeft de regering Trump besloten.

Amerikaanse burgers mogen in de toekomst niet langer ​​naar Cuba met een cruiseschip, per zeiljacht of met een privé- of zakenvliegtuig, aldus het State Department in Washington. Er zijn overigens nog steeds lijnvluchten vanuit de VS naar Cuba, meldt CNN.

Ook groepsreizen vanuit de VS naar Cuba zijn niet langer toegestaan. De Amerikaanse regering had in april al nieuwe reisbeperkingen aangekondigd voor Cuba. Toeristenreizen van Amerikaanse burgers naar Cuba waren voorheen alleen mogelijk onder bepaalde voorwaarden. Deze mogelijkheden zijn nu verder beperkt.
Familiebezoek is ​​volgens de nieuwe regels toegestaan. Ook reizen om journalistieke-, wetenschappelijke- of humanitaire redenen zijn nog steeds toegestaan. Het toerisme is volgens de regering Trump een bron van inkomsten voor het leger van Cuba, de veiligheidstroepen en inlichtingendiensten. Deze bron van financiering wordt nu afgesloten.

De Cubaanse regering houdt zich volgens de VS bezig met het destabiliseren van de politiek in de regio en het inmengen in Venezuela. Daar steunt Cuba president Nicolás Maduro, terwijl de VS zijn tegenstander Juan Guaidó als een legitieme interim-president heeft erkend. Met de nieuwe maatregelen tegen Cuba draait Trump het versoepelingsbeleid van zijn voorganger Barack Obama terug.

De Cubaanse regering bekritiseerde de beslissing. ‘De VS wil onze economie beperken en de kwaliteit van het leven van Cubanen verslechteren om ons tot politieke concessies te dwingen.’ (Foto Shutterstock).

(Visited 303 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel