Vrouw wordt wakker in verlaten vliegtuig - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Vrouw wordt wakker in verlaten vliegtuig

Door: | 23 juni, 2019

Air Canada doet onderzoek naar een opmerkelijke gebeurtenis op het vliegveld van Toronto eerder deze maand. Een vrouwelijke passagier werd daar wakker in een geparkeerd en verlaten vliegtuig, dat enkele uren daarvoor was geland na een vlucht vanuit Quebec.

Dat melden de NOS en Het Laatste Nieuws. De vrouw viel in slaap na een leuk maar vermoeiend weekend en toen ze wakker werd, bleek het pikdonker te zijn in het vliegtuig. Het was ijskoud en ze was helemaal alleen. De deuren bleken afgesloten.

De vrouw was in Québec op bezoek geweest bij een vriendin, die het bericht in haar naam op Facebook deelde. Op de terugvlucht had ze het zichzelf gemakkelijk gemaakt met een boek. Het vliegtuig was maar voor een kwart gevuld en zij had een hele rij voor zich alleen. Ze was moe en ongeveer halverwege de 1,5 uur durende vlucht dommelde ze zachtjes in slaap.

Toen ze wakker schrok, bleek het al rond middernacht te zijn. ‘Enkele uren nadat we geland hadden moeten zijn’, zegt de vrouw. ‘Het was ijskoud en ik zat nog vast in mijn gordel. Het bleek pikdonker. Ik lijd aan een angststoornis en kan je niet vertellen hoe vreselijk dat was.’

Op haar telefoon zag de vrouw dat ze veel berichtjes had gemist. Ze had haar vriendin gezegd dat ze iets zou laten weten als ze veilig was geland, maar die had nog niets gehoord. In een berichtje terug vertelde de vrouw wat er gebeurd was. En om te tonen dat ze niet gewoon een nare droom had, ging ze even op FaceTime. Kort daarna viel haar batterij uit.

De vrouw wist de communicatieapparatuur in het vliegtuig te vinden, maar ook die deed het niet. Met behulp van een zaklamp, die ze in de cockpit vond, kon ze de deur openen. Omdat de deur zich enkele meters boven de grond bevond, kon ze er nog steeds niet uit. Uiteindelijk werd ze opgemerkt door een bagagemedewerker, die haar met een trap uit het vliegtuig bevrijdde.
Bij het luchthavengebouw aangekomen, werd ze opgewacht door personeel van Air Canada dat haar een limo en een hotelovernachting aanbood. Maar de vrouw wilde gewoon naar huis, omdat ze de volgende ochtend moest werken.

Air Canada wil weten hoe het kon gebeuren dat bemanningsleden de vrouw over het hoofd hebben gezien. ‘We zijn deze zaak nog aan het onderzoeken dus we hebben geen aanvullende informatie, maar we hebben wel toenadering gezocht tot de klant en blijven met haar in contact.’

(Visited 781 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel