Vrees voor lange wachtrijen door personeelstekort Schiphol - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Vrees voor lange wachtrijen door personeelstekort Schiphol

Door: | 31 mei, 2019

Met het hoogseizoen voor de deur wordt gevreesd voor lange wachtrijen op Schiphol.  Zaterdag begint het zomerseizoen, maar er zijn nog altijd te weinig marechaussees op de luchthaven om reizigers te controleren, meldt de Telegraaf.

Volgens voorzitter Sven Schuitema van vakbond Marver is er in 2019 sprake van zware onderbezetting. ‘Haast chronisch, omdat marechaussees de slechte arbeidsvoorwaarden ontvluchten. Op Schiphol wordt aangemodderd.’

Schuitema houdt rekening met veel ellende op Schiphol dit hoogseizoen, nu het aantal vliegvakantiegangers blijft doorgroeien. ‘Urenlang wachten zal voor reizigers in piektijden geen uitzondering zijn. Wat de marechaussees ook zorgen baart, is dat zij van hogerhand steeds vaker opdracht krijgen om de poort maar open te zetten, als de mensenmassa’s zich ophopen. Dat is een vrijbrief aan gespuis om door te lopen.’

Een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee laat weten dat er aan de veiligheid niet wordt getornd. Hij erkent wel dat de wachtrijen oplopen, nu het drukker wordt op Schiphol. Hij noemt de bewering van Schuitema ‘gewoon niet waar’.
Personeelstekorten op Schiphol zijn al jaren een probleem. In het hoogseizoen worden de rijen langer en komen de tekorten meer aan het licht. Volgens Schuitema ligt dat niet aan het aantal marechaussees dat wordt opgeleid.
Aan de algemene marechaussee-opleiding studeren jaarlijks zo’n duizend mensen af. Het probleem is alleen dat mensen ook zo weer weglopen naar beter betaalde banen, bij de politie of douane.

(Visited 137 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel