Vliegverkeer Eindhoven weer op gang - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Vliegverkeer Eindhoven weer op gang

Door: | 2 januari, 2020

Het vliegverkeer op Eindhoven Airport is donderdagochtend weer hervat. Circa 300 reizigers hebben de nacht op de luchthaven doorgebracht vanwege dichte mist.

De eerste vluchten vertrokken om 7.00 uur in de ochtend. Het inhalen van de uitgevallen vluchten kan nog de hele dag duren.

Een ander landingssysteem had kunnen voorkomen dat de luchthaven moest sluiten, erkent woordvoerder Gijs Vrenken tegen de NOS.
‘Op dit soort dagen laait de discussie wel weer op over of we dat systeem niet alsnog moeten aanschaffen.’

Vorig jaar vielen er ook al tientallen vluchten uit van en naar Eindhoven Airport als gevolg van mist. Dat vluchten vanaf andere luchthavens wel doorgaan bij degelijke weersomstandigheden komt doordat die gebruikmaken van een beter landingssysteem. Eindhoven is een militair vliegveld en daarom niet ingericht op burgervluchten.

Andere luchthavens, waaronder Schiphol, gebruiken het Instrumental Landing System (ILS). Daarmee kan een piloot bij slecht zicht alsnog landen. In Eindhoven wordt een ondergrens van 550 meter zicht gehanteerd om nog veilig te landen. Met ILS kan dat veel minder zijn.
De aanschaf van het ILS-systeem is een grote investering qua geld en planning.

Vanwege de mist moesten woensdagavond circa 50 vliegtuigen aan de grond blijven. Ook moesten toestellen uitwijken naar andere vliegvelden. Gestrande reizigers brachten de nacht door op veldbedden op het vliegveld.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel