Vliegtickets.nl: ‘Duidelijkheid leidt tot meer boekingen’ - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Vliegtickets.nl: ‘Duidelijkheid leidt tot meer boekingen’

Door: | 29 mei, 2020

Hoewel het kabinet nog geen groen licht heeft gegeven voor vakanties naar het buitenland, stijgt het aantal boekingen naar zomerse bestemmingen als Spanje en Portugal sinds deze landen de grenzen weer opengesteld hebben.

Dat zegt Vliegtickets.nl. Ten opzichte van april zijn er 326 procent meer vliegtickets gekocht. De afgelopen tien dagen zijn de transacties met 190 procent gestegen en de zoekopdrachten met ruim 80 procent, blijkt uit cijfers van de aanbieder van vliegtickets.

Er wordt voornamelijk geboekt voor vertrek in de zomermaanden juni en juli, waarbij Europese bestemmingen als Spanje en Portugal er bovenuit springen. Italië ontbreekt in de top 10. Het land is normaal gesproken wel terug te vinden in de lijst.

Nederlanders willen weer reizen
Eerder bleek uit enquêtes dat de meerderheid van de Nederlanders toch graag zijn vakantiegeld uitgeeft aan vakanties. Landen waar nog onduidelijkheid over is, worden vooralsnog niet geboekt, zegt Sander van Veen, marketing manager van Vliegtickets.nl.
‘Landen die de grenzen opengesteld hebben, trekken op dit moment heel erg aan. Spanje staat vaak in de top 10, maar Portugal ziet met drie bestemmingen in de top 10 zijn populariteit stijgen. Klaarblijkelijk willen Nederlanders duidelijkheid of het weer mogelijk is om te reizen. Zodra de duidelijkheid er is, zoals nu het geval bij Spanje en Portugal, worden er weer tickets geboekt.’

Top 10 geboekte bestemmingen algemeen
Ibiza
Alicante
Málaga
Barcelona
Lissabon
Amsterdam
Istanbul
Faro
Palma de Mallorca
Rome

Top 10 geboekte bestemmingen in juli
Ibiza
Málaga
Istanbul
Lissabon
Barcelona
Alicante
Palma de Mallorca
Porto
Faro
Nice
(Bron: Vliegtickets.nl)

Foto: Uitzicht op Lissabon. (Foto Shutterstock)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel