Vliegende Hollanders: tv-serie over opkomst luchtvaart - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Vliegende Hollanders: tv-serie over opkomst luchtvaart

Door: | 18 oktober, 2020

Onder de naam Vliegende Hollanders gaat zondagavond een serie over de begindagen van de Nederlandse luchtvaart van start.

In deze dramaserie van Avro/Tros vertolken Fedja van Huêt en Daan Schuurmans de rollen van respectievelijk vliegtuigbouwer Anthony Fokker en Albert Plesman, de oprichter van KLM.

De twee luchtvaartpioniers van Nederland zijn vanwege hun gezamenlijke ambitie onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hun karakters verschillen echter als dag en nacht van elkaar.

Fokker en Plesman slagen erin om van Nederland een belangrijke speler te maken op het wereldtoneel van de luchtvaart.
De opkomst van de burgerluchtvaart in het interbellum, de periode tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog, wordt wel vergeleken met de internetrevolutie van tegenwoordig.

De KLM wordt in 1919 door Albert Plesman opgericht, waarmee Nederland het eerste land wordt met een luchtvaartmaatschappij. Plesmans droom: het introduceren van de burgerluchtvaart in Nederland.
Daarom organiseert hij in 1919 de Eerste luchtvaarttentoonstelling Amsterdam (ELTA). Op de ELTA ontmoet Plesman de beroemde vliegtuigbouwer Anthony Fokker, die zeven jaar voor hun ontmoeting bekend werd door boven Haarlem een rondje te vliegen in een zelfgebouwd vliegtuig.

De eerste aflevering is zondagavond 18 oktober te zien op NPO 1, om 21.20 uur.

Klik hier om alvast de making of van de serie te zien.

Foto: Fedja van Huêt (Anthony Fokker) en Daan Schuurmans (Albert Plesman) in de serie Vliegende Hollanders. (Foto Mark van Aller/ Avro-Tros)

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.