‘Verlies Easyjet is volgens verwachtingen’ - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

‘Verlies Easyjet is volgens verwachtingen’

Door: | 17 mei, 2019

Easyjet heeft zoals verwacht het eerste (winter)halfjaar afgesloten met verlies. In de eerste zes maanden van het boekjaar (tot en met 31 maart 2019) noteerde de lowcost carrier een verlies voor belastingen van 272 miljoen pond, ofwel 310 miljoen euro.

Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is dat een verslechtering van 232 miljoen euro. Het verlies komt echter overeen met de verwachtingen, zegt Easyjet bij de presentatie van de cijfers. De omzet steeg met ruim 7 procent naar 2,7 miljard euro.
Easyjet vervoerde in de eerste zes maanden 13 procent meer passagiers. Het aantal steeg van met 4,9 miljoen naar 41,6 miljoen.

‘Het beheersen van kosten blijft een grote prioriteit voor Easyjet. Onze focus is op efficiency en op innovatie via data. We liggen op schema om meer dan 114 miljoen euro in kosten te besparen in 2019’, zegt topman Johan Lundgren.
Easyjet is nu de nummer één maatschappij in Berlijn, na het wegvallen van Air Berlin. Ook is er een nieuw geopende basis in Nantes, in Frankrijk. ‘In totaal zijn we nu de nummer één luchtvaartmaatschappij op 27 luchthavens in ons netwerk, dat is 18 meer dan twee jaar geleden.’

(Visited 153 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel