Verdachte situatie op Schiphol: hulpdiensten rukken uit - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Verdachte situatie op Schiphol: hulpdiensten rukken uit

Door: | 6 november, 2019

Hulpdiensten zijn massaal woensdagavond uitgerukt naar luchthaven Schiphol. De marechaussee spreekt van ’een verdachte situatie aan boord van een vliegtuig’. Inmiddels is ook een traumahelikopter onderweg.

Pier D is volledig afgesloten. Een arrestatieteam, evenals de brandweer, ambulance en politie zijn ter plekke.
Iets na zeven uur is er een GRIP-3 melding uitgegaan, wat betekent dat er een ‘mogelijke bedreiging is voor het welzijn van de bevolking binnen een gemeente’.

Meerdere bronnen ter plaatse melden dat het om een vliegtuig bij gate D3 zou gaan. Dat is nog door niemand bevestigd. Een woordvoerder van Schiphol kan nog niet verduidelijken wat er aan de hand is, en om welke vlucht het gaat, maar zegt wel te onderzoeken of het vluchten moet omleiden.

Meerdere bronnen, onder meer binnen de luchtvaartsector, melden dat het om een vlucht naar Madrid zou gaan. Dat is niet bevestigd, zegt De Telegraaf. . Zowel Schiphol als de Marechaussee kunnen daar nog niets over melden.

Een vergadering in de Tweede Kamer is woensdagavond stilgelegd. Premier Rutte houdt daar een betoog over stikstof in Overijssel en meldde dat hij ’er iets aan de hand is op Schiphol, ik hoop dat ik niet eerder weg moet’, schrijft onder andere de Telegraaf.

Later meer.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel