Venetië: vanaf 2020 entree betalen - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Venetië: vanaf 2020 entree betalen

Door: | 15 oktober, 2019

Het al langer geleden aangekondigde entreegeld voor dagtoeristen in Venetië wordt op 1 juli 2020 ingevoerd. De kosten gaan minimaal drie euro bedragen.

Dat heeft het stadsbestuur laten weten, meldt het Duitse persbureau dpa.

De Italiaanse lagunestad heeft veel last van massatoerisme. De entree voor dagjesmensen en cruisepassagiers werd enkele maanden geleden aangekondigd, maar de introductie werd telkens uitgesteld.

Volgens de plannen zou de toegangsprijs voor bruiloften oplopen tot minimaal zes of acht euro. Vanaf januari 2021 moet het standaardtarief zes euro zijn. Als Venetië overvol is, zou de prijs moeten stijgen tot acht of tien euro. Op minder drukke dagen moet drie euro worden betaald. De betaalmethode wordt nog uitgewerkt. De opbrengst wordt gebruikt voor de instandhouding en schoonmaak van de oude stad.

Bezoekers riskeren een boete van 100 tot 450 euro wanneer zij proberen de entreeprijs te ontlopen, heeft het gemeentebestuur laten weten.
Venetië heeft al jaren te maken met een grote groei van het aantal bezoekers. Er worden telkens nieuwe plannen bedacht om de massa in de hand te houden. Tegelijk is toerisme de belangrijkste bron van inkomsten voor de Italiaanse stad.
Volgens schattingen krijgt Venetië circa 30.000 bezoekers per jaar over de vloer.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel