Venetië: cruiseschepen niet meer welkom - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Venetië: cruiseschepen niet meer welkom

Door: | 3 juni, 2019

De Italiaanse overheid wil cruiseschepen uit de binnenstad van Venetië weren. Aanleiding is het ongeval met een cruiseschip van MSC, dat zondag een kleinere toeristenboot ramde. Volgens de Italiaanse minister van Transport, Danilo Toninelli, zijn cruiseschepen vanaf eind juni niet meer welkom in de stad.

Het ongeval gebeurde aan een kade van San Basilio in het kanaal van Giudecca. Het kanaal is populair bij cruiseschepen, omdat van daaruit onder andere uitzicht is op het beroemde San Marcoplein.
De burgemeester van Venetië, Luigi Brugnaro, riep zondagmiddag meteen een buitengewone vergadering van de commissie orde en veiligheid bijeen. Het voorval is volgens hem ‘het zoveelste’ bewijs dat in het kanaal geen cruise-reuzen meer kunnen varen. De Italiaanse minister van Transport zei ook dat de stad beter beschermd moet worden.

Het is de bedoeling dat de grote cruiseschepen in de toekomst een minder spectaculaire route door de stad nemen en aanleggen in het industriegebied van Marghera. Dit project is echter ook al jaren onderwerp van discussie. De Unesco heeft Venetië al gewaarschuwd dat de gigantische schepen het werelderfgoed van de stad in gevaar brachten. Milieuactivisten waarschuwen voor risico’s voor het bijzondere ecosysteem van de lagune. (Foto: Shutterstock).

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel