Van der Heijden bij Op1: ‘Gedwongen om te vliegen’ - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Van der Heijden bij Op1: ‘Gedwongen om te vliegen’

Door: | 30 juni, 2020

Klanten van Corendon hebben de afgelopen weken massaal hun reis naar Turkije geannuleerd omdat Corendon nog niet naar het populaire vakantieland vloog. Die klanten boekten vervolgens zelf een vlucht met een van de Turkse maatschappijen die wel vanaf Amsterdam naar Turkije vliegen en boekten daar zelf een hotel bij.

Dat stelde topman Steven van der Heijden maandagavond nogmaals bij de talkshow Op1. Onderwerp van gesprek was het plan van Corendon om per 10 juli pakketreizen naar Turkije te gaan aanbieden, ondanks het oranje reisadvies. Na overleg met minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) maandagochtend heeft Corendon besloten te stoppen met het aanbieden van coronatesten bij deze vliegreizen. De touroperator gaat reizigers bij terugkeer toch adviseren twee weken in thuisquarantaine te gaan.

Van der Heijden zei te hopen dat de uitkomst van het overleg met de minister is dat maatregelen worden genomen tegen die andere maatschappijen, veelal Turkse vakantievliegers die onder de radar van de overheid blijven, zodat een gelijk speelveld ontstaat.

Van der Heijden zou liever niet vliegen bij een oranje reisadvies. ‘Wij worden gedwongen door de omstandigheid omdat we tienduizenden klanten aan het kwijtraken zijn.’

Bekijk hier een fragment van 4 minuten.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.