Vals alarm aan boord van Mein Schiff 6 - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Vals alarm aan boord van Mein Schiff 6

Door: | 29 september, 2020

Het nieuws dat enkele bemanningsleden van de Duitse rederij TUI Cruises positief getest zouden zijn op het coronavirus, bleek dinsdag loos alarm. De Mein Schiff 6 kan zijn cruise in Griekenland nu gewoon voortzetten.

De vermeende coronabesmetting die werd vastgesteld door een lokaal laboratorium bleek bij nader inzien onjuist.
Maandag werden 150 van de 666 bemanningsleden getest, waarbij 12 van hen een positief resultaat lieten zien. De tests waren in opdracht van TUI Cruises afgenomen door een Grieks laboratorium op Kreta.

De kaptein brak hierop de reis af, de betreffende bemanningsleden werden geïsoleerd en het schip zette koers naar de haven van Piraeus, in de buurt van Athene. Aan boord zijn 922 vakantiegangers.

Aansluitend werden opnieuw drie tests uitgevoerd, waaronder twee PCR-tests en één antigeentest. De resultaten waren eensluidend negatief, zegt TUI in een verklaring. ‘Er zijn geen gevallen van Covid-19 aan boord van Mein Schiff 6.’
De Griekse autoriteiten hebben dit inmiddels bevestigd.

Volgens experts is het een raadsel dat zo’n groot aantal tests eerst positief uitvalt en later alsnog een negatief resultaat laat zien. Dat er bij grote aantallen tests veel ‘vals positieve’ resultaten zijn, schijnt bekend te zijn.

TUI Cruises biedt sinds 13 september weer cruises in Griekenland aan. De rederij zegt de eerste cruisemaatschappij te zijn die weer cruises in Griekenland aanbiedt.

Bij de huidige cruises geldt volgens TUI een nauwgezet hygiëne- en veiligheidsconcept, in afstemming met de betrokken Griekse autoriteiten.
Om te voldoen aan de afstandsregels is de passagierscapaciteit aan boord beperkt tot maximaal 60 procent; alleen balkonhutten en suites worden bezet. (Foto Shutterstock)

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.