Uber dreigt licentie voor Londen weer te verliezen - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Uber dreigt licentie voor Londen weer te verliezen

Door: | 25 november, 2019

Taxibedrijf Uber dreigt zijn licentie voor Londen opnieuw kwijt te raken. Toezichthouder Transport for London (TfL) heeft de licentie ingetrokken omdat de app van het bedrijf passagiers in gevaar zou hebben gebracht. Hangende het beroep mag Uber nog wel actief blijven in Londen, meldt de NOS.

Door een wijziging in de systemen van Uber konden ongeautoriseerde chauffeurs hun foto’s uploaden naar accounts van echte chauffeurs. Op die manier konden ze zich voordoen als een Uber-medewerker en zo passagiers vervoeren. Volgens TfL is dat gebeurd bij zeker 14.000 ritten. ‘Het is onacceptabel dat Uber mensen aan chauffeurs koppelt die mogelijk geen licentie en verzekering hebben.’

Uber verloor in 2017 zijn Londense licentie ook al eens. Volgens TfL waren Uber-chauffeurs toen verantwoordelijk voor een stijging van het aantal ongelukken en deed het bedrijf te weinig om chauffeurs met een criminele achtergrond te weren. Uber ging daarop in beroep en voerde intern veranderingen door, waarna het van de rechter alsnog een tijdelijke licentie kreeg.
Het taxibedrijf gaat nu weer in beroep omdat het het besluit van de toezichthouder ‘buitengewoon en fout’ vindt.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel