Turkse ondernemer vergroot belang in Thomas Cook - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Turkse ondernemer vergroot belang in Thomas Cook

Door: | 5 augustus, 2019

De Turkse ondernemer Neset Kockar, de oprichter en CEO van Anex Tourism Group, heeft zijn belang in Thomas Cook Group uitgebreid van 6,7 naar 8,01 procent van de aandelen.

Dat blijkt uit een verplichte transactiemelding op de website van Thomas Cook Group. Het is de tweede keer binnen 24 uur dat de Turkse ondernemer aandelen in het Britse reisbedrijf koopt. De aankoop leidde tot een koersstijging van het aandeel Thomas Cook op de beurs van Londen.

In Britse media wordt volop gespeculeerd over de beweegredenen van Neset Kockar. De koers van het aandeel Thomas Cook Group zal namelijk sterk verwateren als de schuldeisers (de banken) hun vorderingen volgens plan omzetten in aandelen en het bedrijfskapitaal met hulp van de Chinese investeerder Fosun met 750 miljoen Britse pond, ofwel 820 miljoen euro, wordt vergroot.

Volgens speculaties zou de ondernemer met zijn betrokkenheid invloed willen uitoefenen op de gang van zaken bij Thomas Cook. De Anex Group heeft zelf een incoming agent in Turkije en zou deze als partner voor Thomas Cook naar voren willen schuiven. Thomas Cook werkt in Turkije al jaren samen met Diana Travel, die ook de hotelketen Paloma exploiteert.

Anex is onder de naam Anex Tour actief als touroperator in Duitsland, Rusland, Oekraïne en Kazachstan. Onder de naam Orex Travel is het bedrijf actief in de Tsjechië, Slovakije en Polen.
Amex Tour telt circa 3 miljoen passagiers per jaar in Europa, het Midden-Oosten, Azië en de Caribbean.

(Visited 419 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel