Turkse Anex Group koopt ook Neckermann Reisen - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Turkse Anex Group koopt ook Neckermann Reisen

Door: | 3 januari, 2020

Na de aankoop van Bucher Reisen en Öger Tours verwerft de Turkse Anex Group nu ook Neckermann Reisen uit de failliete boedel van Thomas Cook Duitsland.

Anex heeft het merkenrecht en de diverse domeinnamen van Neckermann verworven, meldt het Duitse persbureau dpa.

De Anex Group had eind vorig jaar al een bod gedaan op de merkrechten van Neckermann Reisen. Dat bod is nu omgezet in een concrete aankoop.
‘Neckermann is een bekend merk. Wanneer we het kunnen kopen, willen we het opnieuw tot leven wekken’, stelde Neset Kockar, de oprichter en CEO van Anex Tourism Group, destijds in Duitse media.
De Turkse ondernemerskocht in augustus vorig jaar, vlak voor het faillissement van Thomas Cook Plc, 8 procent van de aandelen van Thomas Cook Group.

Anex werd in 1996 als inkomende agent opgericht. Het concern behaalde afgelopen jaar een omzet van 3,5 miljard euro. Het bedrijf zegt circa 6.500 medewerkers in dienst te hebben en jaarlijks meer dan 4 miljoen gasten te hebben. De curator van Thomas Cook Duitsland verwacht dat Anex, dat vooral sterk is op de Russische markt, erin zal slagen het merk Neckermann weer sterk neer te zetten.
Anex Tours is sinds 2016 ook actief op de Duitse markt. Het Duitse hoofdkantoor staat in Düsseldorf.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel