Turks vliegtuig in drie stukken na ‘ruwe landing’ - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Turks vliegtuig in drie stukken na ‘ruwe landing’

Door: | 6 februari, 2020

Een Turks vliegtuig is na een binnenlandse vlucht bij de landing in Istanbul van de baan geraakt en in drie stukken gebroken. Volgens de Turkse minister van Volksgezondheid is daarbij één dode gevallen en raakten 157 mensen gewond.

De gouverneur van Istanbul maakte woensdagavond laat andere cijfers bekend: volgens hem zijn 139 van de 183 inzittenden gewond geraakt. Hij sprak niet over doden. Onder de 183 inzittenden zijn zes bemanningsleden. Dat meldt onder andere de NOS.

Het vliegtuig had een ‘ruwe landing’, kon niet afremmen en kwam in het veld achter de landingsbaan terecht, aldus de Turkse minister van Transport. Brand aan boord van het toestel is geblust door de brandweer.

Het ongeluk gebeurde op Sabiha Gökçen, de tweede luchthaven van Istanbul, met een Boeing 737 van de Turkse maatschappij Pegasus Airlines. Het vliegtuig was afkomstig uit Izmir, in het zuidwesten van Turkije.

Het is de tweede keer in vier weken tijd dat een vliegtuig van de baan raakt op dit vliegveld. Op 7 januari schoof een ander Pegasus-toestel van de landingsbaan. Daarbij raakte niemand gewond. (Foto Shutterstock).

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel